Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
#104 👨‍💻 Koho sledovat ve světě investic
0:00
-6:02

#104 👨‍💻 Koho sledovat ve světě investic

Každý týden píši newsletter pro investory. Emaily chodí každou středu, pokud newsletter nedostáváte, zkontrolujte si spam složku. Můžete se přihlásit k bezplatnému odběru, nebo mě podpořit měsíčním předplatným pomocí následující;ho tlačítka.

✉️ Newsletter 📰 RSS 📺 Youtube Podcast 🎧 Spotify Podcast 🐦 Twitter 🟦 FB


Ahoj investoři,

trhy přetrvávají v extrémním strachu, ale to dlouhodobého investora nemusí rozhodit, protože ví, že nakonec se situace obrátí. Proto se dnes podíváme na úplně jiné téma. Koho a kde sledovat ve světě investic.

Bitcoin Fear & Greed Index

Twitter

Asi není žádné tajemství, že hlavní sociální platforma, kde se pohybují investoři a kde se dozvíte nejrychleji investorské novinky je twitter. Nejrychleji se zde šíří také globální informace, které lze také sledovat podle hastagů v trendu. Je jasné, že každý bude mít dost jiný výběr lidí, proto se dnes zaměřím především na 5 nejoblíbenějších lidí, které sleduji já. Kromě twitteru pro mě osobně nejmilejší formát jsou podcasty, které je možné poslouchat i během jiné činnosti jako je řízení auta.

Lyn Alden

Lyn Alden je analitička s neuvěřitelným globálním přehledem. Zdá se, že vždy dokáže pojmenovat a popsat aktuální globální situaci a její vliv na investování. Jednou měsíčně píše newsletter, který je plný skvělých statistik. To je asi největší plus, které oceňuji, že vždy vychází ze statistik a historických faktů. I když nemá vlastní podcast pravidělně se oběvuje v podcastu What Bitcoin Did, nebo v The Investor’s Podcast, který vede další zajímavá osoba.

Preston Pysh

Preston Pysh je tvůrce podcástů The Investor’s Podcast, který začínal jako value investor. Nyní má trochu širší záběr, protože jak sám tvrdí, když je rozbité měřidlo (peníze) tak se těžko hledá hodnota. Právě jeho podcast mívá ty nejzajímavější hosty nebo jdou v něm najít shrnutí nejdůležitějších investorských knih. Na twitteru často tweetuje velmi jednoduché statisky, nebo i delší vlákna s nějakou myšlenkou.

PRESTON PYSH

Galileo Russell

Gali je méně známy mladý energetický investor. Jako jeden z mála dokázal odhadnout úspěch Tesly poměrně v počátku. Je skvělý na rozbory a porovnání proč je Tesla tolik napřed proti konkurenci. Zaměřuje se především na hledání disruptivních investic. Jeho hlavní platforma je YouTube HyperChange TV. Kromě toho rozjíždí investiční fond, který se bude zaměřovat na disruptivní investice.

Obrázek

Anthony Pompliano

Pomp se proslavil především díky podcastu. Ale nyní zasahuje hned na několik platforem jako Youtube, denní newsletter a Twitter. Snaží se především o osvětu finanční gramotnosti a upozornění na všude přítomnou inflaci. Také je velmi úspěšný ranný investor a podnikatel.

Bitcoin at a turning point, according to Anthony Pompliano

Elon Musk

Poslední ale ne méně důležitý člověk na sledování není nikdo jiný než Elon Musk. Sice není investor, ani analitik ani netvoří mnoho obsahu, ale na akciový trh i na celý svět má obrovský vliv. Už třeba plánovaný odkup Twitteru muskem je process, který stojí za to sledovat.

Photograph of Elon Musk wearing a collared shirt and dinner jacket, facing the camera

Závěr

Je jasné, že se zde nevejdou všichni investoři, které sleduji, ale vybral jsem 5 těch nejzajímavětších, kteří jsou podle mě opravdu výjmeční. Pokud by jste chtěli vidět všechny, které sleduji, rozklikněte si můj profil. Vynechal jsem například všechny lidi z Bitcoinové komunity. O tom třeba zase příště.


Služby, které používám

Anycoin - Skvělá česká směnárna, kde můžete automaticky nakupovat bitcoin. Zaregistrujte se a získejte registrační bonus 300 kč. (více)

Unchained Capital + Trezor HW peněženka - Nejbezpečnější uložení bitcoinu pomocí Multisig. (více)

BlockFi - Až 4,5 % spoření s ₿, nebo 9 % v dolaru. Možnost půjčení s využitím bitcoinu jako záruka nebo směnění bitcoinu. Při registraci přes můj odkaz získáte $15 až $250. (více, analýza rizika)

Celsius Network - Spoření 6.2 % v ₿ bez podmínek. Získáte $50 registrační bonus, když při registraci napíšete můj referenční kód: 197112bf02. (více)

Nexo - Spoření 5 % v ₿ nebo 8 % v EUR. Možnost zasílání přímo pomocí SEPA. Registrační bonus přes link $10. (více)

Equa - Dle mého názoru nejlepší česká banka. Žádné poplatky. Sjednání online. Spořící účet EXTRA s 4 %. Výběr ze všech bankomatů kdekoliv na světě bez poplatku.

crypto.com - S cryptocom, můžete nakupovat, spořit, půjčovat a utrácet krypto s kartou, která nabízí až 8 % cash-back. Při registraci přes můj odkaz získáme oba $25. (více o službě, více o kartě)

Kraken - Směnárna, která je považována za jednu z nejbezpečnějších a s nejlevnějšími kurzy a poplaty. Založena v roce 2011, tedy s dlouho historií důvěry komunity. (více)

Firstrade - Broker, který je zaměřený především na americký trh. Umožňuje nakupovat a prodávat americké ETF, akcie, opce a další a to úplně bez poplatků. (více)

Deribit - Je burza specializující se na obchodování bitcoinových derivátů především opcí. Pokud se zaregistujete přes můj odkaz získáte slevu 10 % na poplatky.

O mně - jak na donaty?

Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, Bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí. Pokud se přihlásíte k odběru, budete každý týden dostávat email se skvělým obsahem zdarma. Pokud mě chcete podpořit, možné varianty najdete na stránce o mě. Pokud znáte někoho, koho by mohl tento newsletter zajímat, budu rád, když ho s ním budete sdílet.

Tento email není možné považovat jako investiční radu. Má pouze podpořit k vlastnímu vzdělávání a hledání informací. Proto si před investováním udělejte vlastní průzkum nebo se obraťte na odborníky. Newsletter i článek obsahuje affiliate reklamu.

0 Comments
Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí.