Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
#95 👨‍💻 Jak automaticky nakupovat #bitcoin za koruny
0:00
-5:00

#95 👨‍💻 Jak automaticky nakupovat #bitcoin za koruny

Každý týden píši newsletter pro investory. Emaily chodí každou středu, pokud newsletter nedostáváte, zkontrolujte si spam složku. Můžete se přihlásit k bezplatnému odběru, nebo mě podpořit měsíčním předplatným pomocí následujícího tlačítka.

✉️ Odběr/podpora newsletteru 📺 Youtube Podcast 🎧 Spotify Podcast


Připomínka: Nazapomeňte se registrovat na konferenci Bitcoin do firem.


V jednom z předchozích newsletterů jsem psal o nejlevnější automatické možnosti nakupování bitcoinu. Bohužel, protože Revolut už nepodporuje český příkaz k úhradě, tak tato možnost už nefunguje automaticky. Ale to nevadí, protože existuje lepší a jednoduší možnost. Česká služba AnyCoin.

Směnárna

AnyCoin funguje jako jednoduchá směnárna, kde se ani začátečník nesplete. Máte možnost nakupovat za aktuální kurz podle ceny v době objednávky, tržní kurz v době nákupu, nebo vlastní stanovený kurz. Proto vás nebudou otravovat žádné stoplosy, svíčkové grafy, ani páky, které dlouhodobý investor nepotřebuje. Vzhledem k tomu, že kupujete přímo za koruny a proto neztrácíte na směně na eura, tak je kurz téměř srovnatelný s nákupem na Kraken.

Dárkové poukazy

Na AnyCoin můžete pořídit také dárkové poukazy, které mohou být tou pravou volbou jako dárek pro vaše blízké. Je to skvělá volba, protože papírové pěněženky jsou často příliš technicky složité pro nové uživatele. Zde stačí kód poukazu a obdarovaný si bude moct odměnu vyzvednout přímo u AnyCoin.

Automatická možnost

Největší výhodu AnyCoin vidím v jeho možné automatizaci. Nastavíte si bankovní trvalý příkaz a bitcoin se vždy automaticky zakoupí. Proto je tato funkce tou nejlepší možností pro DCA. Můžete zvolit, jestli se má bitcoin rovnou odesílat na HW peněženku, nebo má zůstávat na směnárně, kde si ho poté vyberete jednou za čas. Pro větší částky je výhodnější varianta okamžitého odeslání, pro menší částky zase kvůli vyšším poplatkům za převod přes bitcoinovou síť je vhodné vybírat až něco naspoříte.

Lightning Network

Další obrovskou výhodou AnyCoin je možnost výběru a vkladu pomocí Lightning Network. Tuto možnost většinou nenabízí ani největší světové směnárny. Ale zde můžete nakupovat bitcoin a posílat si na vlastní LN peněženku. Proto tato směnárna je skvělou volbou, pokud chcete například nakupovat bitcoinové částečky za stokoruny.

Registrace

Pokud by jste se rozhodli registrovat na AnyCoin tak využijte můj odkaz, a získejte registrační bonus 300 kč, pokud zainvestujete alespoň 10 000 korun. Nyní mi přijde tato směnárna jako ta nejlepší volba pro nákup za koruny, kvůli jednoduchosti, automatizaci a obstojnému kurzu. Díky AnyCoin získáte automatickou možnost nákupu, ale budete nakupovat přes KYC burzu, proto přijdete o anonymitu. Existují i neautomatické možnosti bez KYC.


Služby, které používám

AnyCoin - Skvělá česká směnárna, kde můžete automaticky nakupovat bitcoin. Zaregistrujte se a získejte registrační bonus 300 kč.

Unchained Capital + Trezor HW peněženka - Nejbezpečnější uložení bitcoinu pomocí Multisig. (více)

BlockFi - Až 4,5 % spoření s ₿, nebo 9 % v dolaru. Možnost půjčení s využitím bitcoinu jako záruka nebo směnění bitcoinu. Při registraci přes můj odkaz získáte $15 až $250. (více, analýza rizika)

Celsius Network - Spoření 6.2 % v ₿ bez podmínek. Získáte $50 registrační bonus, když při registraci napíšete můj referenční kód: 197112bf02. (více)

Nexo - Spoření 5 % v ₿ nebo 8 % v EUR. Možnost zasílání přímo pomocí SEPA. Registrační bonus přes link $10. (více)

Equa - Dle mého názoru nejlepší česká banka. Žádné poplatky. Sjednání online. Výběr ze všech bankomatů kdekoliv na světě bez poplatku.

crypto.com - S cryptocom, můžete nakupovat, spořit, půjčovat a utrácet krypto s kartou, která nabízí až 8 % cash-back. Při registraci přes můj odkaz získáme oba $25. (více o službě, více o kartě)

Kraken - Směnárna, která je považována za jednu z nejbezpečnějších a s nejlevnějšími kurzy a poplaty. Založena v roce 2011, tedy s dlouho historií důvěry komunity. (více)

Firstrade - Broker, který je zaměřený především na americký trh. Umožňuje nakupovat a prodávat americké ETF, akcie, opce a další a to úplně bez poplatků. (více)

Deribit - Je burza specializující se na obchodování bitcoinových derivátů především opcí. Pokud se zaregistujete přes můj odkaz získáte slevu 10 % na poplatky.

O mně - jak na donaty?

Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, Bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí. Pokud se přihlásíte k odběru, budete každý týden dostávat email se skvělým obsahem zdarma. Pokud mě chcete podpořit, možné varianty najdete na stránce o mě. Pokud znáte někoho, koho by mohl tento newsletter zajímat, budu rád, když ho s ním budete sdílet.

Tento email není možné považovat jako investiční radu. Má pouze podpořit k vlastnímu vzdělávání a hledání informací. Proto si před investováním udělejte vlastní průzkum nebo se obraťte na odborníky. Newsletter i článek obsahuje affiliate reklamu.

0 Comments
Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí.