Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
#62 👨‍💻 Tato akcie může růst rychleji než bitcoin
3
0:00
-7:30

#62 👨‍💻 Tato akcie může růst rychleji než bitcoin

3

Každý týden píši newsletter pro investory. Emaily chodí každou středu, pokud newsletter nedostáváte, zkontrolujte si spam složku. Můžete se přihlásit k bezplatnému odběru, nebo mě podpořit měsíčním předplatným pomocí následujícího tlačítka.

✉️ Odběr/podpora newsletteru 📺 Youtube Podcast 🎧 Spotify Podcast


Už delší dobu jsem nepsal o žádné konkrétní akciové společnosti, i proto jsem se rozhodl napsat o této menší společnosti, která má šanci na obrovský růst.

Co je to za společnost

Jedná se o společnost Voyager Digital Ltd (OTCMKTS:VYGVF). Tato společnost poskytuje různé služby okolo kryptoměn, které zatím poskytuje pouze v Americe. V Evropě zatím není dostupná, i když plánují v tomto roce expanzi i mimo USA. V poslední době se v Americe tato služba těší velké oblibě, protože je velmi uživatelsky přívětivá a poskytuje služby bez poplatku.

Co za uživatele služba obsluhuje

Tato společnost se zaměřuje velmi široce na celý krypto trh a snaží se poskytovat služby pro téměř všechny skupiny uživatelů. Můžete si tuto společnost představit jako BlockFi a Kraken zároveň. Poskytuje nákup, prodej a úročení pro širokou škálu různých altcoinů a to vše bez poplatků.

Růst společnosti

Díky jednoduchosti aplikace, absenci poplatků a možnému spoření, tato společnost roste přímo raketovým tempem až 35% měsíčně. Obrat vzrostl z 3.6 miliónů na 60 milionů dolarů za poslední čtvrtletí.

Díky nedávno představené funkci úročení stále více uživatelů nechává své prostředky u této služby. Za necelé 2 roky finance pod správou vzrostly z $5 miliónů na $3.3 miliard. Při takto velkém růstu musí vzrůst i cena společnosti.

Srovnání s konkurencí

Samozřejmě tato společnost není jediná, která se zabývá službami s kryptoměnami. Voyager se ale snaží dohnat zavedenou konkurenci pomocí široké škály služeb a altcoinů, které poskytuje. Kdo aspoň trochu sleduje odkud přicházejí zisky směnáren ví, že většina obratu je generována právě z různých altcoinů a ne z obchodování bitcoinu.

Voyager při srovnání s hlavními směnárnami poskytuje nejvíc těchto altcoinů. Také umožňuje získávat úrok až na 25 různých kryptoměn, což je více než umožňují ostatní služby. Umožňuje bezpoplatkové obchodování, což také přitahuje spoustu uživatelů. Díky tomu si myslím, že počet uživatelů bude stále růst a tím pádem i celá firma.

Kdo za tím stojí

Vždy je dobré se podívat, kdo stojí za danou společností. Zakladatelé určitě nejsou žádná ořezávátka a ve světě financí se pohybují již několik let. Každý ze zakladatelů má předchozí zkušenosti z vedení velké společnosti. A dá se očekávat od vedení, že budou hnát společnost co nejdále. Plánují třeba přinést služby kreditní karty, nebo půjčky.

Finanční výsledky

Jak Voyager generuje zisk, když má bez poplatkový model byznysu? Hlavní příjem společnosti je z rozdílu spreadu. Tedy generuje zisk z rozdílu nákupní a prodejní ceny všech svých podporovaných kryptoměn. Další příjmy pak mohou plynout z půjčování kryptoměn pro generování úroků. Určitě v tomto případě nebudou vyplácet uživatelům celý zisk, který vygenerují půjčením aktiv.

V posledním čtvrtletí její obrat raketově vzrostl a vygenerovala provozní zisk, ale vzrostly adekvátně i náklady. Protože se nyní firma soustředí především na růst a na co největší uživatelskou základnu, čistý zisk zatím negeneruje. Pokud si udrží aspoň částečně tempo růstu jako doposud, tak by se mohlo jednat o pěknou růstovou akcii. Ovšem, tak jako u většiny investic do růstových akcií i tato, protože zatím negeneruje zisk, podléhá poměrně dost velkému riziku. Je ale pravděpodobné, že pokud se firmě podaří v dalších čtrvtletích podle o čekávání generovat čistý zisk, cena akcií může prudce začíst růst.

Je nyní vhodný čas investovat do této společnosti?

Tato společnost poskytuje finanční služby spojedné s bitcoinem a kryptoměnami a proto cenový vývoj akcií bude silně závislý na tom, jak se bude dařit bitcoinu. Proto, pokud očekáváte, že celý krypto trh bude růst, pak i tato firma velice pravděpodobně bude růst na své hodnotě.

Akcie této společnosti se nyní obchoduje asi o 55 % levněji od svého vrcholu v dubnu. A je možné, že ještě bude její hodnota klesat, ale aktuálně to vypadá, že cena bitcoinu se odrazila a začíná znovu stoupat. Pokud bude cena bitcoinu růst, dá se očekávat, že i cena této společnosti poroste.

Sám jsem do této společnosti ještě neinvestoval, ale uvažuji nad tím. Jednoduchý nákup bitcoinu může být jednodušší a bezpečnější varianta investice, ale růst této akcie může být vyšší. Ale pro toho, kdo hledá diverzifikaci od Bitcoinu, nákup této akcie není vhodným řešením.

Zdroj: Quatery Report, Investor Relations, Voyager Digital Ltd. (VYGVF) CEO Steve Ehrlich on Q3 2021 Results - Earnings Call Transcript, Financials: VOGER DIGITAL LTD, Where is Voyager Available?, 10 Things You Didn’t Know About Stephen Ehrlich


Služby, které používám

BlockFi - Až 4 % spoření s ₿, nebo 8 % v dolaru. Možnost půjčení s využitím bitcoinu jako záruka nebo směnění bitcoinu. Při registraci přes můj odkaz získáte $15 až $250. (více, analýza rizika)

Celsius Network - Spoření 6.2 % v ₿ bez podmínek. Získáte $50 registrační bonus, když při registraci napíšete můj referenční kód: 197112bf02. (více)

Nexo - Spoření 5 % v ₿ nebo 8 % v EUR. Možnost zasílání přímo pomocí SEPA. Registrační bonus přes link $10. (více)

crypto.com - S cryptocom, můžete nakupovat, spořit, půjčovat a utrácet krypto s kartou, která nabízí až 8 % cash-back. Při registraci přes můj odkaz získáme oba $25. (více o službě, více o kartě)

Kraken - Směnárna, která je považována za jednu z nejbezpečnějších a s nejlevnějšími kurzy a poplaty. Založena v roce 2011, tedy s dlouho historií důvěry komunity. (více)

Firstrade - Broker, který je zaměřený především na americký trh. Umožňuje nakupovat a prodávat americké ETF, akcie, opce a další a to úplně bez poplatků. (více)

Deribit - Je burza specializující se na obchodování bitcoinových derivátů především opcí. Pokud se zaregistujete přes můj odkaz získáte slevu 10 % na poplatky.

O mně - jak na donaty?

Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, Bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí. Pokud se přihlásíte k odběru, budete každý týden dostávat email se skvělým obsahem zdarma. Pokud mě chcete podpořit, možné varianty najdete na stránce o mě. Pokud znáte někoho, koho by mohl tento newsletter zajímat, budu rád, když ho s ním budete sdílet.

Tento email není možné považovat jako investiční radu. Má pouze podpořit k vlastnímu vzdělávání a hledání informací. Proto si před investováním udělejte vlastní průzkum nebo se obraťte na odborníky. Newsletter i článek obsahuje affiliate reklamu.

3 Comments
Romanův newsletter investorům
Disruptivní Investování
Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí.